A parancsikonok csodálatos világa

Clip art illustration of a Cartoon Tiger with a Missing ToothFIGYELEM! Az alábbi leírást szerzői jog védi, tilos máshol megjeleníteni, letölthetővé tenni akár részben, akár egészben előzetes írásbeli engedély nélkül!

Ahogy tegnap ígértem, első alkalommal a parancsikonokkal foglalkozunk. Túlestünk a telepítésen, és az Aerosoft-os aktiváláson, szeretnénk végre már játszani ezzel a  remek szimulátorral. Elindítjuk, és nem teljes képernyőn, hanem csak egy ablakban jelenik meg a program. Miért?

Hogyan tudnám teljes képernyőben indítani a játékot?

Alap telepítésben az asztalra olyan parancsikon kerül, amely ablakban jeleníti meg a játékot. Ahhoz, hogy teljes képernyőn jelenjen meg indításkor a program, a -fullscreen kapcsolót utána kell írni a parancsikonban az omsi.exe-nek (lásd a képen). Szerencsére nem kell ezzel nekünk foglalkoznunk, ugyanis a Start menüben megtalálható “OMSI – Fullscreen” néven ennek az indítási módnak is a parancsikonja. Készítsünk róla egy másolatot az asztalra, és máris egyszerűen tudjuk teljes képernyőben indítani kedvenc játékunkat.

parancsikon

Találunk még a Start menüben egy OMSI – Editor feliratú parancsikont is, ezzel a játék pályaszerkesztőjét tudjuk elindítani.