Ugráló buszok rejtélye

tips

FIGYELEM! Az alábbi leírást szerzői jog védi, tilos máshol megjeleníteni, letölthetővé tenni akár részben, akár egészben előzetes írásbeli engedély nélkül!

Mostani gyorstippünkben egy elég idegesítő, és kellemetlen problémára adunk választ. Vezetjük a járatunkat, majd hirtelen elkezd a járművünk pattogni az úton, az utasok visítanak, mi is megizzadunk, hogy úton tartsuk a buszunkat.

Miért ugrál az úton a buszunk?

Sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk azoknak, akiknél ez a jelenség előfordul. Az a helyzet, hogy a számítógéped aktuális beállítások mellett nem képes az OMSI-t rendesen futtatni, a képernyőfrissítés mértéke leesett 8-10fps alá, ezt a játék ugrálással díjazza.

Mit lehet ellene tenni?

  • Legegyszerűbb, de legdrágább megoldás a gépcsere!
  • Célszerű egy gyors karbantartást végezni a gépen, Lomtár, TEMP fájlok törlése, majd egy töredezettség mentesítés is hatásos lehet.
  • Ha ezek nem hoztak javulást, akkor nincs más hátra, mint a beállításokkal játszadozni. Szerencsére az OMSI készítői is tisztában voltak a játék erős gépigényével, így készítettek számunkra pár előre beállított konfigurációt:

5Induljunk el a Minimumtól, és haladjunk addig a listában lefele, amíg kb. 20fps-t tudunk elérni Berlinben Rathaus Spandau-nál. Ez már kb. folyamatos játékot biztosít számunkra. (Amennyiben sűrűn tudunk pislogni, a 15fps is elfogadható, ha nem tudunk jobbat kicsiholni gépünkből!)

Fontos, hogy minden egyes jármű másképp terheli a játékot. Vannak kevésbé gépigényes modellek (gyári MAN-ok), és vannak sajnos részletesen kidolgozott modellek is, amelyek nagy gépigénnyel rendelkeznek. Ha nincs erős géped, akkor ezekről le kell mondanod.

Routeres kolléga készített egy olyan beállítást, amellyel a gyengébb gépek tulajdonosainak sem kell lemondaniuk a játékról, töltsétek le, másoljátok be az OMSI-n belül ‘option_presets’ könyvtárba, majd a játék újraindítása után ki tudjátok választani ezt a lehetőséget is.

–<< LETÖLTÉS / DOWNLOAD >>–