Busz módosítások telepítése

Clip art illustration of a Cartoon Tiger with a Missing ToothFIGYELEM! Az alábbi leírást szerzői jog védi, tilos máshol megjeleníteni, letölthetővé tenni akár részben, akár egészben előzetes írásbeli engedély nélkül!

Ahogy az előző részben ígértem, ma megtanuljuk, hogy a buszokhoz készített módosításokat miként tudjuk a játékba feltelepíteni. Az 1.04-es OMSI frissítéssel új megközelítést vettek a készítők, többek közt azzal próbálnak jobb teljesítményt elérni, hogy csak annak a tükörnek a képét jelenítik meg, amely a nézőponthoz a legközelebb esik. Ez CCV-520 Ikarusánál azt eredményezi, hogy a bal oldali visszapillantó tükör csak akkor ad mozgó képet, ha a középső állástól egy lépéssel balra tekintünk. Ez kényelmetlen, és nem is valósághű. Szerencsére elkészítettem régebben a módosítást ehhez (valamint ajtónkénti leszállásjelzést is tartalmaz ez a mod two in one jegyében), így próbáljuk meg telepíteni buszunkba!

5

  • Amint látható, a mappastruktúra megegyezik a busz struktúrájával, így szerencsére csak felül kell írni a fájlokat, és készen is vagyunk.

Valljuk be, ez így túl egyszerű volt, hol van itt az átverés? Sehol. A mod készítője volt olyan rendes, hogy mindent a megfelelő helyre másolva ad át nekünk.

Nézzünk egy másik példát!

Ebben a baromi nagy melegben, jól esne, ha utasaink légkondicionált buszban utazhatnának. Ehhez is van megoldás, töltsük le a légkondicionáló módosítást az alábbi címről: https://omsihu2.wordpress.com/2011/12/24/man-sd-202-legkondicionalo/

Kicsomagolva sajnos csak két állományt találunk a könyvtárban, Sem a megszokott mappastruktúra, sem egy leírás! Ajjaj! Első kétségbe esés után kezdjünk el kutakodni, és kiderül, hogy ezek az állományok a Script mappában vannak eredetileg. Nosza rajta, írjuk felül! Elindítva az OMSI-t bekapcsolva a levegő keringetőt elkezd a buszban a hőmérséklet zuhanni. Sikerült!

Ökölszabályként érvényes lehet az, hogy ha nincs leírás és mappaszerkezet egy-egy letöltött kiegészítőben, akkor keressük meg a fájlt az adott busz könyvtárában, és írjuk felül. Amennyiben nincs ilyen fájl sehol sem, akkor a kiterjesztését keressük, nagy valószínűséggel abba a mappába kell másolnunk, ahol ilyen fájlok találhatók.

Következő, záró részünkben megtanulunk új pályákat telepíteni.