(Nem csak) pályaépítők figyelmébe!

tips

FIGYELEM! Az alábbi leírást szerzői jog védi, tilos máshol megjeleníteni, letölthetővé tenni akár részben, akár egészben előzetes írásbeli engedély nélkül!

Mint mindannyian tudjuk, az OMSI egyik legmegbízhatatlanabb pontja a pályaszerkesztő. Nem lehet előre kiszámítani, mikor mondja be az unalmast lenullázva eddigi ténykedésünket. Két (ingyenes) megoldást szeretnék bemutatni Nektek automatizált mentésre:

1. FILEHAMSTER – Személyi változáskövető rendszer. Minden egyes mentéskor automatikusan elmenti az adott mappa menteni kívánt állományának előző állapotát, így a mentett változatokból könnyen vissza lehet állni egy korábbi állapotra. Kész főnyeremény lehet egy-egy rosszul sikerült módosítás után!

 2. GENIE TIMELINE – Bizonyára sokan hallottatok már az APPLE MACOSX egyik nagy újításáról, a Time Machine-ról. Miről is van szó? Ez egy nagyszerű biztonsági mentést készítő rendszer, amelyben a mentett állományok korábbi változatai között tallózhatunk. A Genie Timeline pontosan ugyanezt csinálja, csak Windows rendszeren. A megadott mappák tartalmát egy másik meghajtóra/helyre másolja megadott időközönként automatikusan. Az ingyenes verzióban ez az időköz 1 óra, de kézzel bármikor elindíthatjuk.

A két programot használva biztosak lehetünk abban, hogy állományaink biztonságban lesznek az OMSI szerkesztőjének hibáitól! Természetesen nem csak az OMSI-hoz használhatók a programok. 🙂

UPDATE: Mindkét rendszernek van ingyenes változata, nem kell kifizetni a nagyobb tudású, de drága testvérét.